Tyra med den gröna osöndertuggbara bollen

Nu fungerar det inte att muta vår dotter med biscotti (kex) längre. Det var hårdvaluta i ett par veckor men är inte värda mycket längre. Nu är det ”fyra spikar i ryggen” som gäller (alltså en lek för den som inte känner till den). Om Iza inte vill något så säger man bara ”om du gör si eller så kan vi göra fyra spikar i ryggen sen”. Då blir det alltid bra resultat! Men det kommer nog bara fungera några dagar till det också.

Vi har hittat Tyras favoritboll som vi hade med oss hemifrån, den låg gömd vid reservdäcket till bilen. Nu är hon mer än nöjd, men vill å andra sidan inte göra nåt annat än leka med bollen. Hon kommer nog bli fantastiskt glad av att komma hem. Här är det ju så mycket vildhundar så man helst inte vill gå ut med henne, och när man gör det så är det ju bara på vissa ställen man kan gå. Hemma ska hon få springa fritt igen. Och dessutom ska hon slippa alla läskiga droppar hon får i nacken varannan vecka. Verkar inte vara helnyttiga om man läser på bipacksedeln. Om man själv skulle få det på huden ska man typ skrubba av sig skinnet och sen transplantera dit ny hud, men på Tyra ska man se till att de verkligen kommer åt huden och inte stannar i pälsen så hon får i sig så mycket som möjligt… Men vi kan bara lita på veterinärerna om att det är bättre än hjärtmask m.m.

Fredag ser ut att bli avresedag med båten till Genua (dvs man åker färja nästan hela Italien). Mer om resplanerna imorgon.