Vineriet Cantine Barbera efter mörkrets inbrott

Skulle vi skriva om alla gånger vi har strömavbrott skulle vi nästan inte göra nåt annat. Om det blåser lite, regnar, åskar, är fullmåne eller om det är ojämna datum så har vi strömavbrott. Idag har vi haft det tre gånger och vi har det nu för tillfället. Det blev till att försöka laga mat i skenet av fyra stearinljus. Inte helt enkelt men det är ändå tur att vi har gasplattor.

Innan vi kom hem till vårt mörka hus var vi på Cantine Barbera, en vingård bara 20 min promenad bort. Jättetrevligt och mycket proffsigt! Det är en relativt liten vingård som bara producerar 100 000 flaskor om året men å andra sidan fick vi sitta och prata och prova viner tillsammans med ägarinnan som dessutom pratade flytande engelska. Hon berättade bl a om sitt rosévin som hon fått fajtas för i familjen och som hon sett till att man gjort en ny plantering för, väntat i tre år för att de ska bära frukt osv. När hon var och presenterade vinet i USA tyckte de att det lät som om rosévinet var hennes lilla baby. Namnet blev också La bambina (feminin bebis på italienska, eftersom vinet just är rosafärgat). Hur som helst kom vi därifrån med två lådor utomordentligt gott vin och ett gäng euros fattigare.