Bensinmacks-skylt som upplyser om att baren är öppen

Så beskriver vår guidebok sicilienarnas sätt att köra på. Och ja, de har ett speciellt förhållningssätt till trafiken. Idag såg vi återigen en som genade i rondellen, dvs om man ska göra en vänstersväng så kör man vänster direkt mot trafiken istället för att behöva åka runt nästan hela rondellen. Smart! Som vi skrivit om tidigare så bryr de sig inte ett dugg om filkörning, man skapar de filer man vill och som får plats. Rödljus stannar man vid för det mesta men om man har bråttom kör man ändå. Alla trafikregler kan dessutom ersättas med att man tutar istället. Enkelt! På bensinmacken tankar man inte bara bilen på utan där kan man även bli tankad själv. Alla bemannade mackar har en bar och ofta är det happy hour…

Förutom att vi åkte till affären och handlade lite idag har vi mest varit på tomten. Inte speciellt innehållsrik dag alltså…

Samma mack. På skylten ovanför dörren står det att det är happy hour och att de bl a serverar lokalt producerade viner