Marknad i Palermo

Idag har vi varit i Palermo hela dagen. Guideboken varnade för att åka bil i Palermo city i stil med att en eftermiddag i den trafiken skulle förkorta livet med några år och om man verkligen kunde undvika det så skulle man. Men har man tagit med bilen genom hela Europa så ska den med, eller hur…? Sagt och gjort. In till centralstationen där vi parkerade i ett garage (jättebilligt, 60 kr för 4-5 timmar!). Egentligen inga större problem, bortsett från att filkörning inte existerar (är det tre filer men fem bilar får plats på bredden så skapar man fem filer helt enkelt…). Vid varje rödlyse kommer dessutom alltid nån fram och putsar rutan, framlyktorna, säljer paraplyer, tigger eller nåt annat.

Trevlig dag i stan, uppehåll blandat med regn, sol blandat med kyla. Vi gick runt några timmar på gatorna och fixade bland annat fotbollsbiljetter till söndagens match mot Lazio.

Barnen var i toppform och Filip fick prova att vara i bärstolen (typ ryggsäck där barnet sitter) och tjöt och skrattade av förtjusning.

Teatro Massimo, känd från bl a filmen Gudfadern III

Glasspaus (idag igen...)

Tillfälligt skydd från regnet

Mycket mer omständigt att köpa fotbollsbiljetter här, bl a måste man ha namn på varje biljett (och ID)... Men på söndag är det dags!