Här har många slutat sina dagar...

Det är vi vana vid, frukosten på italienska hotell är inte alltid vad man önskar. Det är framför allt kakor och sötsaker som gäller, men det fanns faktiskt lite annat imorse också. Inte jättemycket men ok. Bl a åt vi kaktusfrukt.

Efter att ha gått en långpromenad i Cefalú innan vi var tvungna att checka ut kl 12 åkte vi söderut, men inte raka vägen. Vi tog omvägen förbi maffiastaden Corleone, både känd från filmen Gudfadern men även från verklighetens densamma. Tidigare räknades staden som en av de städer med högst mord-antal i världen(!). Förutom det var det definitivt ingenting att se.

Många slingriga kurvor senare var vi ”hemma” igen där vi tog en ‘antipasto rustico’ (kallskuret m.m.) på den solvarma terassen.

Cefalús "glassbil": morgonens frukt och grönt

Vy strax utanför Corleone (uppe i bergen alltså)

Tvätteri från medeltiden mitt i Cefalú (utnyttjade en underjordisk flod för färskvatten)

Cefalú