Vinrankor i långa rader, en inte helt ovanlig syn på Sicilien

Vi äter i stort sett uteslutande italiensk mat, dvs vi tillagar maten efter italienska recept. Förutom frukost förstås, där trilskas vi fortfarande med svenska rutiner med mjölk och fullkornsflingor osv istället för en latte med sockerkaka…

Eftersom recepten innehåller massor med grönsaker blir det en stor del av handlingen. Grönsaker köper man dock inte i mataffären utan hos grönsakshandlaren. Som idag, på lördagsförmiddagen när många är ute och handlar, så ser man vad de andra köper. Italienarna köper bl a tomater i stora säckar, ungefär som vi köper potatis. Tanterna före i kön köpte var och en säkert 5-6 kilo tomater vardera. Och dyrt är det inte, max 10 kr/kilot för både vanliga tomater och körsbärstomater. Nyskördade. Potatis däremot, det verkar man äta väldigt lite av, det finns inte alltid i affären, och få recept innehåller potatis.

Filip fortsätter även han sin matresa till den fullfjädrade italienaren. Numera ”slaskar” han i sig barnbiscotti också. En mer lättuggad variant av kex som smälter fort i munnen.