Kyrkan i Sciacca

På eftermiddagen tog vi en tur till den medeltida staden Sciacca och gick runt där ett par timmar. Det var trevligt och vi ska åka tillbaka en annan dag för att köpa fisk. Sciacca är en fiskestad med många båtar och gubbarna tar med sig den nyfångade fisken upp till torget. Men det var alltså stängt idag.

Det är mycket som är stängt på söndagar. Vi hade dock inte tänkt att det skulle vara så stängt som det är. Alla mataffärer i hela stan har stängt hela dagen och vi var tvungna att bl a köpa blöjor. Som tur var hade vi sett en stormarknad som var öppen på söndagar vid ett tidigare tillfälle, men den ligger tre mil bort. Det blev till att åka dit. Och vi var inte ensamma om det.

En bra affärsidé verkar vara att ha söndagsöppet här nere. För det var kilometerlång kö till parkeringen, ett hundratal bilar som letar parkering på den redan överfulla parkeringsplatsen och lika lång kö för att ta sig ut. Det gäller att bunkra ordentligt på lördagen för måndagar är det stängt också, åtminstone till efter siestan så de öppnar runt kl 17.