Grönsaksgratäng till middag idag. Lägg märke till den stora kockkniven...

Det är inte alltid lätt att slänga ihop en middag. Italienarna verkar inte satsa nämnvärt på köksregionen. I Toscana hade vi en bänkyta på hela 10 x 40 cm som arbetsyta. I Scario skulle en normalstor Italienare inte kunna vända sig om, då hela köket var i storleksordningen 1 kvm fast i en väldigt långsmal tappning. Vår nuvarande boende har riktigt stort kök (italienmässigt sett). Dock saknar vi en riktig kniv, men det går att hacka grönsaker med en tandad vanlig kniv också, det är bara lite besvärligare. Högst på önskelistan är nog ändå ett galler till ugnen så vi slipper bränna fast allt i botten (eller kanske en plåt åtminstone). Det kök man har hemma framstår som rena kock-drömmen.

Det märks att det är fredag (även för oss som är lediga). Våra grannar och husägarna har kommit tillbaka efter arbetsveckan. Det som vi bor i är alltså deras sommarhus, ett rejält sådant på typ 200 kvm (varav vi hyr övervåningen på 90).