Örnnästet

Idag hade vi bestämt oss för att ta oss upp på Örnnästet, dvs Hitlers representationsvåning som ligger på spetsen av en alptopp. Och vilket perfekt väder att åka dit på! Klarblåhimmel och vindstilla. För att ta sig dit åker man först bil en bra bit upp i alperna på gränsen mellan Tyskland och Österrike. Sen tar man specialbyggda bussar upp för rejält branta vägar i ca en kvart och sist av allt en hiss 124 meter rakt upp i det massiva berget (skönt att hissen inte fastnade). Sen kommer man uppe. Häftig utsikt. Men vi var inte ensamma.

En annan sak som slog oss var hur otroligt fint det är i Bayern. Synd att man oftast har så bråttom förbi. Bara man kommer av från motorvägen så är ju var och varannan by kanonmysig. Det kommer nog bli fler resor hit där man stannar flera dagar.

När vi checkade ut från hotellet i morse så fick vi en liten telefonnota också och vi anar att Iza har lyft luren och slagit något nummer på måfå, för Filip är knappast den skyldige. Inga stora pengar, man ger väl en föraning på hur det blir när hon blir tonåring…

Natten ska tillbringas i Bad Gastein. Vi är helt ensamma på hotellet. Alltså helt ensamma, de har öppnat hotellet bara för oss idag. Det är både cool och lite skrämmande. Vi får väl se om det kommer nåt skidåkande spöke i natt.

På toppen vid örnnästet, 1834 m

Hotellet i Bad Gastein