Egen kundvagn var kul!

Härligt, framme i München redan vid 15-tiden, så vi kunde ta en ordentlig promenad på eftermiddagen. Det behövde vi nog alla. Idag blev det 45 mil och det börjar väl märkas lite smått att vi kommit en bit söderut. 22 grader är det här, inte tokvarmt alltså men ändå några grader varmare än i Stockholm (om det nu inte blivit varmare där nu också…). Glömde skriva att vi stannade i Dessau igår, en bit norr om Leipzig. Bilfärden idag gick galant.

En asfaltsläggare(!) som vikarierade på Tobias tyskalektion i 9:an hade en teori att man bara behövde kunna två ord för att klara sig i Tyskland, Bier och Wurst. När väl det var sagt så spenderades resten av lektionen åt Rambo III på video. Om han hade rätt? Ja, man klarar sig rätt bra på det faktiskt (av någon anledning är det i stort sett bara just dessa ord man kommer ihåg).

I natt bor vi på ett jättefint hotell så vi beslutade oss för att äta på hotellet. Vita dukar och fina glas. Iza inleder med att skicka omkull stearinljusen så att duken nästan fattar eld. Då har vi varit där inne 25 sekunder ungefär. Ytterligare 30 sekunder senare har hon kastat silvergaffeln genom ett vinglas…resten av middagen var hon dock som ett litet ljus hon själv, för efter att hon upptäckt hur arga föräldrarna blev så var det läge att skärpa till sig. Filip däremot var snäll och lugn som vanligt.

Efter middagen var vi och handlade lite på en mataffär. Iza fick köra en egen liten kundvagn för första gången. En riktig superhit, för det var tydligen helt otroligt roligt. Lika otroligt ledsamt var det när hon upptäckte att man inte fick ta med sig den hem!

Lunchrastlek