Bergsby 5 km från vårt hus

Varmt runt 25-27 grader trots regnskurar fram och tillbaka hela dagen. Men vi satt inte hemma för det. På förmiddagen åkte vi upp i en bergsby som vi såg när vi körde fel när vi letade efter vårt hus första dagen. En otroligt charmig by från 1200-talet som man inte kunde köra bil i. Smala gränder på ett par meter och rejält brant. Vi tog barnen i bärsele/bärstol och gick upp. Jobbigt men helt klart värt besväret. Helt ensamma var vi förutom nån enstaka invånare som stack ut huvudet genom fönstret för att kolla vad det var för skumma pjäser som var ute och gick i deras by. Men kom igen, tänk att bo där varenda dag, vilken kondis man skulle få.

Nedanför bergsbyn ligger en annan by, Collodi, där författaren till Pinoccio växte upp (vid namn just Collodi). Där fanns också ett känt Pinocciomuseum. Tydligen har byn inte förändrats alls sedan sagan skrevs under 1880-talet.

Hem till huset för siesta och lunch. Sen vidare till medeltida staden Lucca som ligger ett par mil bort. Gick förbi de viktigaste sevärdheterna enligt italien-boken (nån kyrka från1000-talet) och sen hem till middagen.

Nu vila inför utflykt imorgon igen. Hoppas vädret blir lite bättre då.

På väg upp i byn, fortfarande långt från toppen