Bakom det här stängslet ville man inte vara

Vaknade till ett härligt väder och en utmärkt frukostbuffé (kanske den bästa någonsin). Nu är det också några dagar med få mil, där vi ska göra och se lite mer snarare än att ta oss så lång sträcka. Idag besökte vi ett av de största koncentrationslägren, det i Dachau. Intressant men olustigt. 200 000 personer var fängslade där varav 43000 dog. Vad som däremot kan bli lite smålustigt trots allt (om man har galghumor) är ändå hur fel det kan bli när man köper sökord. Se skärmdumpen från när vi sökte på Google med orden ”Dachau Koncentrationsläger” när vi letade vägbeskrivning.

Efter utflykten till lägret åkte vi 15 mil till en liten stad utanför Salzburg (Siegsdorf). Lunch i skuggan (wiernerschnitzel såklart) men när vi skulle betala tog de inte kort. Vi har alla våra fyra Visakort från samma bank så när ingen bankomat fick kontakt med vår bank fick man åka till nästa stad och försöka. Så där runt 7-8 bankomater fick vi besöka innan vi fick ut kontanter.

Gjorda för 200 personer men huserade 2000

Filip har gått och blivit familjens matvrak Han äter jämt och ständigt med god aptit. Och han blir allt lite rundare för varje dag. Men i den åldern är det ju bara bra!

Blir du sugen på att bo här? Inte perfekt köp av sökord...

Men valde istället att bo på det här trevliga alp-hotellet