Många har höjt på ögonbrynen när vi sagt att vi tänkte bila 320 mil med barn. Enkel väg. Men vi ville ha med oss bilen ner för att man blir så mycket friare då. Bäst att gå ut hårt…Första dagen var tänkt att vara den längsta etappen, 73 mil blev det (vi utgick från Grisslehamn, så det är 11 mil innan man ens kommit till Stockholm). Det gick faktiskt över förväntan. Det riktiga gnället började först mellan Helsingborg och Malmö. Helt klart bidrog DVD-skärmarna till framgången… Ingen förälder vill väl mata sina barn med film men i bilen är det värt det.

Att vi skulle åka idag har väl varit planerat i åtminstone ett halvår. Men det hindrar ju inte från att man tappar bort viktiga saker. Så självklart blev det till att stanna på vägen (i Nyköping) och gå in på Försäkringskassan och fixa utlandsresekort… Alltid skönt att spara lite saker till sista sekunden.

Nu är vi inkvarterade på Scandic i Malmö. Kom fram vid 1930, in med hund och grejer på rummet, sen snabbt upp till restaurangen och beställa mat. Som blir klar snabbt. Ingen vidare mat men den mättade. Tyvärr innebär resande med hund även att man tvingas in i rökrum när man ska in på hotell i Sverige (bättre utomlands!). Således bor vi nu med två barn och hund i en härlig syrlig doft av gammal rök. Känns sådär. Och då har vi ändå betalat med dubbla Amex-poäng…

Dags att knoppa. Upp till färjan från Trelleborg imorrn!

Rast utanför Värnamo